Balıkesir'de tefecilere operasyon: 7 gözaltı

Balıkesir'de tefecilere operasyon: 7 gözaltı
Balıkesir'in Bandırma ve Edremit ilçelerinde tefecilik, yağma ve sahtecilik suçları ile ilgilenen bir çeteye KOM ekipleri tarafından operasyon gerçekleştirildi.

Balıkesir'in Bandırma ve Edremit ilçelerinde tefecilik, yağma ve sahtecilik suçları ile ilgilenen bir çeteye KOM ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Operasyonda 7 şüpheli gözaltına alınırken, çok sayıda silah, sahte fatura ve çeşitli suç delili ele geçirildi.

Edinilen bilgilere göre, Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, tefecilik, yağma ve sahtecilik suçlarına yönelik yaptıkları çalışmalar kapsamında Bandırma ve Edremit'te bir çeteyi takibe aldı. Nakit para ihtiyacı olan kişilere faizle para vererek yüksek faizli senetler imzalatan ve cebir kullanarak haksız kazanç elde eden şüpheliler, sahte fatura basarak da piyasada dolandırıcılık yapıyordu.

Operasyon kapsamında yapılan eş zamanlı baskınlarda 7 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise 2 adet 7,65 mm tabanca ve şarjörü, 1 adet pompalı tüfek, çok sayıda tabanca fişeği, bıçak, çeşitli senetler, sözleşmeler, tapular ve diğer belgeler, sahte fatura basmak için kullanılan bilgisayar ve yazıcı ile çok sayıda sahte fatura ele geçirildi.

Ayrıca, operasyonda 18 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası olan ve 31 ayrı suçtan aranmakta olan bir şahıs da yakalandı. Gözaltına alınan tüm şüpheliler hakkında adli soruşturma başlatıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.