Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türk Mutfağı Haftası'nın bu yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında 'Türk Mutfağı Klasikleri' temasıyla kutlanacağını duyurdu. Bakan Ersoy, sürdürülebilirlik ve yerel ürünlerin ön planda tutulacağı etkinliklerin hem yurt içinde hem de yurt dışında gerçekleştirileceğini belirtti.
Bakan Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türk mutfağının Anadolu'nun ve dünyanın sofrası olduğunu vurgulayarak, 'Medeniyetimizin taşıyıcısı olan tariflerimizi, bu yıl "Türk Mutfağı Klasikleri" teması ile 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası'nda, sürdürülebilirlik ve yerel ürün önceliğiyle hem yurt içinde hem yurt dışında tanıtacağız' dedi. 81 ilde düzenlenecek etkinliklerle yöresel lezzetlerin yeniden canlandırılacağını ifade eden Bakan Ersoy, yurt dışı temsilciliklerindeki programlarla Türk mutfağının evrensel dilinin farklı kültürlerle ortak sofralarda buluşacağını söyledi.
Türk mutfağının tarih, coğrafya ve kültürel çeşitliliğin eşsiz bir bileşimi olduğunu belirten Bakan Ersoy, bu mirasın sadece damaklarda değil, dünyada Türkiye algısında da kalıcı izler bırakacak bir güce dönüştürülmesi hedeflendiğini vurguladı. Bakan Ersoy ayrıca, Türk mutfağını anlamak ve yaşatmak için atılan her adımın değerli olduğunu ifade ederek, başta Emine Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiğini dile getirdi.
