Bahar aylarındaki göz alerjisinde bu belirtilere dikkat! Görme kaybına yol açabilir

Bahar aylarındaki göz alerjisinde bu belirtilere dikkat! Görme kaybına yol açabilir
Göz alerjisi, gözlerin çeşitli alerjenlere karşı aşırı duyarlılık göstermesi sonucu ortaya çıkan bir durumdur. Ancak özellikle bahar aylarına dikkat edilmesi gerekir. Uzmanı, "görme kaybına yol açabilir" diyerek uyardı. İşte detaylar...

Göz alerjisi, gözlerin bazı alerjenlere karşı aşırı duyarlılık göstermesi ile ortaya çıkar. Bu alerjenler arasında polen, toz, evcil hayvan tüyleri ve küf sporları gibi çevresel faktörler bulunmaktadır.

GÖZ ALERJİSİ BELİRTİLERİ NELER?

Göz alerjisinin belirtileri arasında gözlerde kaşıntı, kızarıklık, sulanma, yanma ve göz çevresinde şişlik yer alır. Bu semptomlar, kişinin günlük yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyebilir. Göz alerjisi genellikle mevsimsel olarak ortaya çıkar, ancak bazı durumlarda yıl boyunca da devam edebilir.

thumbs-b-c-8f041cb9c968688c33642317b6ebbe7f.jpg

GÖZ ALERJİSİ TANISI

Göz alerjisi tanısı, belirtilerin gözlemlenmesi ve bazı durumlarda alerji testleri ile konulabilir. Tedavi yöntemleri arasında alerjenlerden kaçınma, antihistaminikler ve steroid içeren göz damlaları bulunur. Ancak belirtiler devam ederse veya şiddetlenirse, bir göz doktoru ziyareti şarttır. Göz alerjisi tanısı, bu belirtilerin yanı sıra hastanın öyküsü ve göz doktorunun muayenesi ile konulabilir.

TEDAVİ SÜRECİ

Göz alerjisinin tedavisinde, alerjenlerden kaçınmak ve doktor tavsiyesiyle antihistaminik ilaçlar, dekonjestanlar ve göz damlaları kullanılabilir. Bahar aylarında göz alerjisi etkileri artabilir, çünkü bu dönemde hava yoluyla taşınan polenlerin sayısı artar ve gözlerde daha fazla kaşıntı, sulanma ve kızarıklığa neden olabilir. Göz alerjisi olan kişilerin, polenlerin yoğun olduğu zamanlarda dışarı çıkmamaları ve gerekirse güneş gözlüğü veya şapka gibi koruyucu önlemler alması önerilir.

alerjik-konjonktivit-7.jpg

BAHAR AYLARINA DİKKAT! GÖZ ALERJİSİ GÖRME KAYBINA KADAR GİDEBİLİR

Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Adnan İpçioğlu, sıradan gibi görünen bu rahatsızlığın görme bozukluğu, hatta görme kaybına bile sebep olabileceğini belirterek, "Alerjinin en rahatsız edici yanı göz kaşınmaları olduğundan, hastalar gözlerini kaşımaya ve ovuşturmaya doyamaz. Bu kaşımalar bazı kimselerde gözün önündeki saydam tabaka olan korneanın yapısında bozulmalara sebep olur, ki bunların en ciddisi ise görme kaybına yol açan keratokonustur"

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.