Baba destek programı başladı

Baba destek programı başladı
Kartal Belediyesi, Kreşler Müdürlüğü ve AÇEV işbirliği ile gerçekleştirdiği baba destek programına (BADEP) bu yıl da devam ediyor.

Süha ÇARDAKLI / İSTANBUL

Kartal Belediyesi Ekolojik Pazar Eğitim Çadırı’nda gerçekleştirilen toplantıya Kartal Belediyesi Kastamonulu Şehit Şerife Bacı Kreşi Sorumlusu Fatma Geçgel, AÇEV Program Uygulamaları Koordinatörü Ahmet Çetin ile gönüllü eğitmen Faruk Nafiz Şimşek katıldı. Toplam 50 babanın katıldığı toplantılarda uzman eğitmenler, 10 hafta devam edecek Baba Destek Programı ile ilgili bilgi vererek haftada 1 gün 2,5 saat sürecek toplantıların gün ve saatini kararlaştırdı. Eğitimlerde babalar, grup oluşturarak çocukları ile olan iletişimlerini, sorunlarını ve çözüm önerilerini masaya yatırıyor. AÇEV tarafından toplantılarda annelere de mektup gönderilerek eğitime onlar da dahil ediliyor. Baba Destek Programı kapsamında bugüne kadar toplam 60 bin baba, sertifika aldı. Kartal Belediyesi Kreşler Müdürlüğü tarafından desteklenen ve AÇEV tarafından yürütülen 10 haftalık eğitim sonunda eğitimlere katılan babalar, hazırlanacak olan programla sertifikalarını alacak.

BADEP NEDİR?

BADEP, 1996 yılında AÇEV tarafından geliştirilen, bilimsel araştırmalar ve toplumsal ihtiyaçlar doğrultusunda güncellenen, babanın çocuk gelişiminde aktif rol ve sorumluluk almasını hedefleyen bir yetişkin eğitim programıdır. 3-11 yaş dönemi çocukları olan 15-20 kişilik baba gruplarına yönelik en az 10 hafta boyunca, toplam 25 saatlik programda ayrıca annelere yönelik 2 oturum gerçekleştirilmektedir. Oturumlar, grup tartışması, küçük grup çalışmaları, oyunlar, hikâyeler ve örnek olay çalışması gibi yetişkin eğitimi yöntemleri kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Baba Destek Programı’na katılan babaların, çocukları ile ilgili daha fazla sorumluluklar üstlendikleri, tüm aile bireyleri ile daha demokratik ilişkiler kurdukları ve çocuklarının gelişimlerini destekledikleri gözlemlenmiş, programın yalnızca babaları değil, eşlerini de çocukları ile ilişkilerinde olumlu etkilediği saptanmıştır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.