Aslı, 'Yeteri Kadar' kampanyasıyla aylık 2 ton gıda atığını komposta dönüştürüyor

Aslı, 'Yeteri Kadar' kampanyasıyla aylık 2 ton gıda atığını komposta dönüştürüyor

Aslı, gıda atıklarını komposta dönüştürerek sürdürülebilirlik odaklı projelerine devam ediyor.

Eksim Holding bünyesindeki kafe-fırın zinciri Aslı, holdingin "Yeteri Kadar" sosyal sorumluluk kampanyası kapsamında sürdürülebilir üretim ve geri dönüşüm projeleriyle ayda 2 ton gıda atığını komposta dönüştürüyor. Aylık bin 200 ton gıda üretim kapasitesine sahip olan Aslı, Sürdürülebilir Yaşam ve Çevreyi Koruma Derneği (KORU) ile imzaladığı protokolle israfla mücadele ediyor.

Türkiye'nin en büyük entegre gıda üretim tesislerinden birine sahip olan Aslı, Dudullu fabrikasındaki geri dönüşüme uygun atıkları KORU’nun Ümraniye’deki kompost üretim tesisine gönderiyor. Sıcak kompost yöntemiyle plastik, cam ve metal gibi yabancı maddelerden arındırılan atıklar, parçalayıcıdan geçirilerek çürümeye hazır hale getiriliyor. Yüksek sıcaklıktaki mikroorganizmalar sayesinde 24-36 saat içinde kompost elde ediliyor.

Elde edilen kompost, sebze, meyve, süs ve tarla bitkilerinin yetiştirilmesinde kullanılıyor. Toprağın hava almasını kolaylaştıran, su tutma kapasitesini artıran ve bitkilerin besin alımını destekleyen bu doğal gübreler, KORU’nun iş birliği içinde olduğu yerel yönetimlerin Park ve Bahçeler Müdürlüklerine hibe ediliyor. Ayrıca, Aslı’nın 34 şubesinde de misafirlerin kullanımına sunulan kompostlar, termosuyla gelen misafirlere kahve alışverişlerinde yüzde 50 indirim sağlayan uygulama ile sürdürülebilirliği destekliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.