Asgari ücret toplantısında ortam gerildi! Hak-İş Başkanı Bakan Işıkhan’a çıkıştı

Asgari ücret toplantısında ortam gerildi! Hak-İş Başkanı Bakan Işıkhan’a çıkıştı
Çalışanların ara zam beklentisi devam ederken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan’ın da bulunduğu toplantıda ortalık karıştı.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın yönettiği ‘Çalışma Meclisi’ toplantısının panelinde asgari ücrete isyan etti.

Picture background

İçişlerin emeği olarak milli gelirden aldığı pay ve asgari ücretin seviyesi itibariyle Türkiye’nin Avrupa ülkelerinin çok gerisinde kaldığını, asgari ücretle çalışanların yardıma muhtaç hale geldiğini Bakan Işıkhan’ın yüzüne söylerken ayrıca, asgari ücretle çalışanlara en azından ‘sosyal destek’ verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Picture background

Gergin dakikaların yaşandığı toplantıda Başkan Arslan, sendikaya üye olan işçilerin işten çıkarıldığını, ‘Lezita’ grevinde işverenin hukuksuzluğu nedeniyle başvurduğu Çalışma Bakanlığı Müfettişlerinin görevini layığı ile yapmadığını dile getirirken ayrıca, Bakan Işıkhan’ın önünde, “Türkiye’de iş güvencesi varmış, hadi oradan!” sözleriyle çıkıştı.

Picture background

ASGARİ ÜCRETLİYE SOSYAL DESTEK

Başkan Arslan, Asgari Ücret Komisyonu'nun yapısının katılımcılık ve temsilden çok uzak bir konumda olduğunu söylerken, buradan elde edilecek sonucun sağlıklı olmayacağını da belirtti.

Asgari ücretle çalışanların ‘yardıma muhtaç’ hale geldiğini belirten Arslan, asgari ücretle çalışanlara sosyal desteklerin sağlanması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Picture background

“İŞ GÜVENCESİ VARMIŞ HADİ ORADAN”

Arslan, gelir eşitsizliğinde Türkiye’nin dünyada 4’üncü sırada yer aldığını toplantının ortasında söyleyerek, OECD verilerini aktardı.

Türkiye’de iş güveliği konusundaki açıklara da değinen Arslan, ‘Efendim neymiş Türkiye’de iş güvencesi varmış… Hadi oradan!’ şeklinde duruma sitem etti.

Picture background

BAKANLIK MÜFETTİŞLERİ GÖREVİNİ YAPMIYOR

Başkan Arslan, işçilerin greve çıktığı Lezita’da işverenin 480 işçiyi hukuksuz olarak fazladan çalıştırdığını tespit ettiklerini, bu durumu Çalışma Bakanlığı Müfettişlerine bildirdiklerini, müfettişlerden ise, ‘Denetim yapmam’ şeklinde bir yanıt aldığını dile getirdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.