Antalya'da bıçakçılık yapan Özen Bıçakçılar, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla işlerinde büyük bir yoğunluk yaşandığını belirtti. Bayram döneminde günlük ortalama 1000 bıçağın bileme işlemine tabi tutulduğunu ifade eden Bıçakçılar, "Geçen sene 40 lira olan bıçak bileme ücreti bu sene 50 lira oldu" dedi.
Bıçakçılar, Kurban Bayramı'nın kendileri için en yoğun dönem olduğunu ve hazırlıkların 15 gün öncesinden başladığını, son haftada ise mesaiye kaldıklarını söyledi. Bıçak bileme işleminin uzmanlık gerektirdiğini vurgulayan Bıçakçılar, piyasada kalifiye olmayan kişilerin de bu işi yaptığını ve bunun vatandaşlar için risk oluşturduğunu ifade etti. Ayrıca, kurban kesiminde kullanılacak bıçakların kalitesinin önemine dikkat çeken Bıçakçılar, sebze-meyve bıçaklarının kurban kesimi için uygun olmadığını, kaliteli ve yerli üretim bıçakların tercih edilmesi gerektiğini belirtti. Özellikle Çin malı ürünlerden uzak durulması konusunda uyarıda bulunan Bıçakçılar, alışverişin uzman bıçakçılardan yapılmasını tavsiye etti.
Bıçakların bileme sürecinin bıçağın kalitesine ve kullanım şekline göre değiştiğini belirten Bıçakçılar, bazı bıçakların 3 günde körelirken bazılarının 6 ayda köreldiğini söyledi. Bıçakların sert zeminde kullanılmaması ve düzgün kesimle kullanılması gerektiğini vurgulayan Bıçakçılar, vatandaşların bıçaklarını bilemeye götürürken mutlaka işin ustasını tercih etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.
