Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, Kurban Bayramı'nda hijyenik olmayan koşullarda sokakta kıyma çekiminin yasak olduğunu ve vatandaşların sağlığıyla oynandığını belirtti. Manavoğlu, temizlik kurallarına uyulmamasının mikroorganizmaların ete bulaşmasını kolaylaştırdığını söyledi.
Manavoğlu, düşük maliyetle kıyma çektirmek isteyen vatandaşları, bakımı yapılmamış makinelerle açık ortamda kaçak et işleyenleri tercih etmemeleri konusunda uyardı. Kurban etlerinin parçalanması, muhafazası ve kıyma çekiminin hijyenik ortamda yapılması gerektiğini vurgulayan Manavoğlu, vatandaşlara kasap dükkanlarını tercih etmeleri çağrısında bulundu.
Geçmiş yıllarda nalbur, berber gibi farklı meslek gruplarından kişilerin sokak aralarında izinsiz kıyma çekimi yaptığını hatırlatan Manavoğlu, yetkisiz kişilere 21 bin 6 lira, hijyenik olmayan ortamlar için de 42 bin 76 lira ceza uygulandığını açıkladı. Cezaların ilgili bakanlıklar ve belediye ekipleri tarafından şikayet üzerine uygulandığı belirtildi.
