Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek: Gastronomi festivalini marka haline getireceğiz

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek: Gastronomi festivalini marka haline getireceğiz

Antalya'da düzenlenen 4. FoodFest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali'nin ikinci gününde, ünlü şefler ve yöresel lezzetler katılımcıları büyüledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen FoodFest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali'nin ikinci gününde renkli etkinlikler devam etti. Karaalioğlu Parkı'nda kurulan stantlarda, Antalya'nın yeme-içme sektöründe öne çıkan işletmeler lezzetlerini ziyaretçilerle buluşturdu.

Festival kapsamında düzenlenen workshop, panel ve söyleşilerde, dünyaca ünlü şefler Antalyalılar ile bir araya geldi. Şeflerden Ömür Akkor ve Çiğdem Seferoğlu, yemek sunumlarıyla katılımcıları lezzet yolculuğuna çıkardı. TV programcısı İdil Yazar, Antalya'nın yöresel lezzetlerini kullanarak sağlıklı ve besleyici tarifler paylaştı. Şef Arda Türkmen'in 'Zeytin Piyazı' ise büyük beğeni topladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de festivali ziyaret ederek, şeflerin sunumlarını izledi ve Arda Türkmen'in 'Zeytin Piyazı'nı tattı. Başkan Böcek, Antalya'nın artık bir gastronomi şehri olduğunu vurgulayarak, 'Ziyaretçi sayımız, şeflerimiz ve katılımcılarımız ile gastronomi festivalini bir marka haline getireceğiz' dedi. Başkan Böcek ayrıca, Antalya'nın yerel lezzetlerini dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini ve gastronominin turizmi 12 aya yayma çalışmalarının önemli bir parçası olduğunu belirtti. Her ilçenin kendine özgü ürünlerinin olduğunu ve bu tür etkinliklerle bu ürünleri dünyaya taşıdıklarını ifade eden Böcek, festivalin her geçen yıl büyüdüğünü ve ilginin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Başkan Böcek daha sonra, MasterChef Mehmet Yalçınkaya ile 'Antalya'nın Mutfak Zenginliği' konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Mehmet Yalçınkaya, Antalya'nın gastronomi festivalini başarıyla düzenlediğini ve bu tür etkinliklerin sürekliliğinin önemine dikkat çekti. Antalya gibi önemli bir turizm şehrinde gastronominin olmazsa olmaz olduğunu belirten Yalçınkaya, festivalin büyük bir eksikliği giderdiğini ve Antalya'nın avokado gibi ürünleriyle marka şehir haline geldiğini ifade etti. Festivalin bir diğer konuğu MasterChef Somer Sivrioğlu ise, Başkan Böcek ile 'Antalya Ürünleri ile Uluslararası Mutfaklarda Yer Almak' konulu bir söyleşide buluştu. Sivrioğlu, restoranlarında Antalya'nın susam ve tahin gibi yerel ürünlerini sıklıkla kullandığını ve Antalya'nın narenciye ürünlerinin önemine değindi. Antalya'nın sadece turizmde değil, gastronomi alanında da adından söz ettirmesi gerektiğini belirten Sivrioğlu, yörük kültürünü yansıtan lokal işletmelerin sayısının artması gerektiğini vurguladı. Başkan Böcek, söyleşilerin ardından şeflere plaket takdim etti ve festival alanını ziyaret ederek, stant açan işletmelere hayırlı işler diledi. Büyükşehir Belediyesi'nin standında ise, destek verdiği kooperatiflerin ürünleri vatandaşların beğenisine sunuldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.