Antakya simidi coğrafi işaret tescili aldı

Antakya simidi coğrafi işaret tescili aldı

Hatay'ın tescilli lezzeti Antakya simidi, coğrafi işaret tescil belgesi aldı.

Hatay'ın meşhur lezzeti Antakya simidi, coğrafi işaret tescil belgesi alma başarısını gösterdi. Bölgeye özgü baharatlarla ve katkı maddesi kullanılmadan yapılan simit, şekli ve lezzetiyle diğerlerinden ayrılıyor.

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Hatay'da iyileştirme çalışmaları sürerken, kentin kültürel değerlerinin korunması da ihmal edilmiyor. Hatay Valiliği'nin girişimleriyle, 6 Şubat depremlerinden önce 25 olan bölgeye özgü lezzetlerin sayısı 45'e yükseltildi. Antakya simidi de bu lezzetler arasında yerini alarak Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan coğrafi işaret tescil belgesi aldı.

Antakya simidinin tescili, Hataylılar için büyük bir gurur kaynağı oldu. Fırın ustası Ümit Çokluk, "Antakya simidi bizim için bir umut. Tescil haberi bizi çok mutlu etti. Simidin içinde tuz, katkı maddesi, şeker ve yağ bulunmuyor. Orjinalliğini koruyarak yaklaşık 40 yıldır bu simidi üretiyoruz." diyerek duygu ve düşüncelerini paylaştı. Çokluk, Antakya simidinin şehir dışında yaşayan Hataylılar ve şehre gelen ziyaretçiler tarafından da yoğun ilgi gördüğünü belirtti.

477459-2.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.