Alanya Belediyesi, yerel gastronomi mirasını korumak, sürdürülebilir tarımı desteklemek ve turizmi çeşitlendirmek için önemli bir adım attı. Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik ve Culinary Heritage Küresel Koordinatör Niclas Fjellström arasında imzalanan protokol ile Alanya, Türkiye'de "Culinary Heritage (Mutfak Mirası)" ağına lisanslı olarak katılan ilk bölge oldu.
İmza törenine Belediye Başkan Yardımcısı Servet Ünlü ve Culinary Heritage Koordinatörleri Sevda Çapa ile Zeynep Kiriş de katıldı. Proje kapsamında, Alanya'da bir hafta sürecek saha ziyaretleri ve değerlendirmeler yapılacak. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen bu süreçte, yerel restoranlar, üreticiler ve şefler, geleneksel tarifler, yerel ürünler, sürdürülebilirlik, çevre ve şeffaflık gibi kriterler doğrultusunda değerlendirilecek.
Sertifikasyon sisteminin temelini "Mutfak Mirasının Korunması", "Sürdürülebilirlik ve Yerel Tedarik", "Kalite ve Otantiklik", "Toplum Katılımı", "Operasyonel Şeffaflık" ve "Gelenekte Yenilik" ilkeleri oluşturuyor. Alanya Belediyesi ekipleri, Culinary Heritage lisansıyla gerekli eğitim ve uygulama süreçlerinden geçerek, belediye bünyesinde sertifikasyon yönetimi ve sürdürülebilir gastronomi politikalarının yerel düzeyde etkin bir şekilde yürütülmesini hedefliyor.