Alanya Belediyesi, Culinary Heritage Sertifikasyon Sistemi denetimlerine ilçe genelinde devam ediyor. Gastronomi alanında yapılan değerlendirmeler sonucunda iki işletme Mükemmellik Sertifikası almaya hak kazandı.
Yerel gastronomi mirasının korunması, sürdürülebilir tarım ve turizmin teşvik edilmesi, toplumsal fayda gözetilerek vizyoner işletmelerin desteklenmesi hedefiyle yürütülen sertifikasyon sistemi çalışmaları kapsamında, Culinary Heritage Türkiye’deki ilk değerlendirmelerine Alanya’da başladı. Alanya Belediyesi öncülüğünde, işletmeler tek tek ziyaret edilerek Culinary Heritage Küresel Koordinatör Niclas Fjellström, CH Ulusal Temsilci Şef Araz Aknam, CH Koordinatörleri Sevda Çapa ve Zeynep Kiriş tarafından denetlendi.
Mutfak kültürünün korunması, sürdürülebilirlik ve yerel kaynak kullanımı, kaliteli ürün ve özgünlük, toplumsal fayda, operasyonel şeffaflık ve gelenekte yenilikçilik ilkeleri doğrultusunda gerçekleştirilen denetimlerde, birçok işletme yüksek performans sergiledi. Altı kriterin tamamında yüksek puan alan iki işletme, Adin Beach Resort Otel ve Noxinn Deluxe Hotel, Mükemmellik Sertifikası’nı almaya hak kazandı. Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, hayata geçirilen uygulamalarla turizmde sürekli gelişen bir hizmet anlayışına kavuştuklarını belirterek, Alanya’nın yeni turizm trendlerine cevap verebilecek bir kent olduğunu vurguladı. Başkan Özçelik ayrıca, Alanya Belediyesi olarak sadece Alanya’yı değil, Antalya genelindeki sürdürülebilirlik ve kaliteli gastronomi uygulamalarının yaygınlaşmasını desteklemek üzere çalışma sahalarını genişlettiklerini ifade etti.