Akbank hesabı olanlar şokta! Milyonlarca vatandaştan habersiz para çekildi

Akbank hesabı olanlar şokta! Milyonlarca vatandaştan habersiz para çekildi
Türkiye'nin önde gelen bankalarından Akbank'ta hesabı bulunan birçok müşteri, sosyal medyada izinleri olmadan hesaplarından para çekildiğini iddia etti. Akbank iddiaları yalanladı.

Müşterilerin sosyal medya üzerinden yapmış olduğu bu iddialar gündemde büyük yankı uyandırırken, Akbank'tan konuya dair ilk açıklama geldi.

GEÇMİŞ YILLARDA DA BENZER DURUMLAR YAŞANMIŞTI

Geçmişte de benzer durumlar yaşanmıştı, Temmuz 2021'de Akbank'ta yaşanan sistem arızası nedeniyle müşteriler, hesaplarına 2 gün boyunca erişim sağlayamamıştı. Bu durum, para çekme ve kartla alışveriş yapma gibi işlemleri engellemiş, müşterileri mağdur etmişti. 2022 yılında da kredi kartı kullanıcıları, kartlarından taksitlerin iki kez çekildiğini sosyal medyada paylaşmıştı. Banka, bu durumu 'teknik arıza' olarak açıklamıştı.

Şimdi ise Akbank müşterileri hesaplarını kontrol ettiğinde, bazıları hesaplarından habersiz para çekildiği fark etti. Özellikle yatırım hesabı olan müşteriler, durumu sosyal medyada paylaşarak diğer mağdurlarla bir araya geldi. Hesaplarından habersiz para çekilen müşteriler, paralarının iade edilmesini talep ederken, bazıları da borsada işlem yapamadıklarını dile getirdi. Müşterilerin sosyal medya üzerinden mağdur olduklarını paylaşmalarının ardından Akbank'tan konuya dair açıklama geldi.

AKBANK İDDİALARI YALANLADI

Kamuoyu Açıklaması

07.05.2024 tarihinde sınırlı sayıda müşterimizin Ak Yatırım hesaplarında gerçekleşen bakiye sorunu tespit edilmiş ve aynı gün içerisinde düzeltme yapılarak ilgili müşterilerimize bilgi verilmiştir.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.

Saygılarımızla,

Astrolog Dinçer Güner'de X hesabından dün yaptığı paylaşımda Akyatırım ile görüştüğünü söyleyerek takipçilerine söylenen bilgiyi aktarmıştı.

asdgad.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.