UNESCO tescilli gastronomi şehri Afyonkarahisar'da, Kurban Bayramı öncesinde kaymaklı ekmek kadayıfına yoğun talep oluştu. Kent sakinleri ve çevre illerden gelen ziyaretçilerin ilgisi, tatlı ustalarını hummalı bir çalışma temposuna soktu.
Coğrafi işaretli kaymaklı ekmek kadayıfı, ekmeklik buğday unundan yapılan özel bir hamurun şerbetle buluşması ve üzerine Afyonkarahisar kaymağının eklenmesiyle yapılıyor. Bayram sofralarının vazgeçilmezi olan bu lezzet, tatlıcıların vitrinlerini süslüyor. Şehirdeki tatlı üreticilerinden Bekir Pancar, bayram arefesinde işlerinin yoğun olduğunu belirterek, online siparişleri durdurduklarını söyledi.
Afyonkarahisar halkının kaymaklı ekmek kadayıfına yoğun ilgi gösterdiğini vurgulayan Pancar, çevre yolunda bulunmaları nedeniyle şehir dışından gelen misafirlerin de talepte bulunduğunu ifade etti. Ekmek kadayıfının geçmişte bayat ekmeklerin değerlendirilmesiyle ortaya çıktığını anlatan Pancar, geliştirilen tariflerle kaymakla buluşan ekmek kadayıfının Afyonkarahisar'ın sembol lezzetlerinden biri haline geldiğini sözlerine ekledi.
