Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren Karya Farma HBX Ar-Ge, 18 farklı patente sahip. Çeyrek asırdır çeşitli çalışmalarla adından söz ettiren şirket, şimdi de acil durumlar, askeri alan ve sporcular için özel bir helva geliştirdi.
Kolay taşınabilir ve uzun raf ömrüne sahip helvanın, deprem ve doğal afet gibi acil durumlarda insan vücudunun ihtiyaç duyduğu besinleri karşılayarak direnci artırdığı belirtildi. Sağlık, tarım, hayvancılık ve çevre bilimlerinde 25 yıllık Ar-Ge tecrübesine sahip Karya Farma HBX Ar-Ge, gıda inovasyonunda önemli bir adım attı.
Bazı bitki özleri, keçi sütü ve bıldırcın yumurtasının tahin ve üzüm pekmeziyle harmanlandığı özel bir formülle üretilen küp helva, acil durumlar, askeri alanlar, hastaneler, çocuk gelişimi ve sporcu performansı için stratejik bir besin alternatifi sunuyor. Karya Farma HBX Ar-Ge Kurucusu Hakan Başlık, özellikle doğal afetler ve askeri alanlarda kullanılmak üzere geliştirdikleri ürünün sadece lezzetli değil, aynı zamanda yüksek biyoyararlanıma sahip terapötik etkileri de barındırdığını ifade etti. Başlık, bir bardak sıcak süte karıştırılarak tüketilebilen küp helvanın, insan vücudunun günlük besin ihtiyacını karşılayabilecek düzeyde mikro ve makro besin içerdiğini söyledi. "Bu ürünü, geçmişten gelen bilgiyle günümüz bilimini harmanlayan, bağışıklık, zihin, enerji ve iyileşme odaklı stratejik bir yaşam destek formülü olarak görüyoruz" dedi. Karya Farma HBX Ar-Ge ekibinden Kimyager Aslı Aktaş ise 18 patentli projeleri arasında önemli bir yere sahip olan bu inovatif ürünün, acil durumlarda insanların hayati bir ihtiyacını karşılayacağını belirtti.