A'dan Z'ye herkes yararlanacak: 1 yıl boyunca ücretsiz olacak

A'dan Z'ye herkes yararlanacak: 1 yıl boyunca ücretsiz olacak
Milyonları heyecanlandıran haber bu kez TBMM'den geldi. A'dan Z'ye herkesi yakından ilgilendiren uygulama ile birlikte 1 yıl boyunca ücretsiz olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Karadeniz Doğalgazı'nın Devreye Alma Töreni'nde yaptığı açıklama ile konutlarda 1 yıl boyunca aylık ortalama 25 metreküpe denk gelen doğalgazın ücretsiz verileceği müjdesi verilmişti. Bu kapsamda, 24 Nisan 2023 - 31 Mayıs 2023 tarihleri arasındaki ilk fatura tahakkukları kapsamındaki sistem kullanım bedellerinin tamamı ve 1 Mayıs 2024'e kadar 25 metreküpeye kadar olan doğalgaz tüketim bedelleri devlet tarafından karşılanıyordu. 1 Mayıs 2024 itibariyle birlikte ücretsiz doğalgaz dönemi sona erdi.

0x0-son-dakika-maaslara-zam-yasasi-meclise-geliyor-emeklinin-memurun-gozu-3-temmuzda-1687837721695.jpg

TBMM'DEN YENİ HAMLE

Ücretsiz doğalgazın sona ermesiyle birlikte vatandaşlar yeni bir düzenlemeyi bekliyordu. Bu beklentiyi karşılamak üzere TBMM'de yeni bir kanun teklifi gündeme alındı. Kanun teklifi şu anda TBMM'de komisyonda görüşülüyor. Teklifin yasalaşması halinde 25 metreküpeye kadar doğalgaz tüketiminin 1 Mayıs 2025 yılına kadar ücretsiz olması öngörülüyor.

MİLYONLARI HEYECANLANDIRAN GELİŞME

resmi-gazete-de-yayimlandi-11-ilde-elektrik-ve-15948657-5404-amp.jpg

Artan doğalgaz fiyatları ve ekonomik kriz, birçok vatandaşı doğalgaz faturalarını ödemekte zor duruma soktu. Bu nedenle vatandaşlar, Cumhur Uzun'un sunduğu kanun teklifinin kabul edilerek kampanyanın devam etmesini istiyor. Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, doğalgaz faturalarında yaşanan yükselişe çözüm bulmak için Doğal Gaz Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni Meclise sundu.

1 YIL DAHA ÜCRETSİZ OLACAK

159340.jpg

Teklif ile konut, ibadethane ve cemevi abonelerinin 1 Mayıs 2025 tarihine kadar tahakkuk edecek doğal gaz faturası bedellerinin 25 metreküpe kadar karşılık gelen kısmının Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden karşılanması talep ediliyor. Söz konusu kanun teklifinin kabul edilmesi durumunda, konutlarda kullanılan bedava doğalgaz uygulaması 1 sene daha uzatılacak. Bu sayede vatandaşların mutfakta tüketmiş olduğu ortalama 25 metreküp doğalgaz tüketimi için faturası ucuzlayacak.

DOĞAL GAZ PİYASASI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ

  • MADDE 1- 18/4/2001 tarihli ve 4646 sayılı Doğal Gaz Piyasası Kanununa aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
  • "GEÇİCİ MADDE 8- Konut, ibadethane ve cemevi abonelerinin 1/5/2024 (bu tarih dâhil) tarihinden 1/5/2025 tarihine kadar tahakkuk edecek faturalarında 25 Sm3'e kadar olan doğal gaz tüketimine ilişkin sistem kullanım bedelleri ile bu madde kapsamında olan sistem kullanım bedellerine ilişkin tahakkuk edecek diğer tutarlar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden karşılanır.
  • MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
  • MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

ekran-goruntusu-2024-05-06-112431-001.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.