9 Belediye PARDUS’u kullanma kararı aldı

İstanbul Anadolu Yakası İlçe Belediyeleri imza töreniyle TÜBİTAK tarafından geliştirilen Milli İşletim Sistemi PARDUS’a geçti. Pendik Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen işbirliği protokolü töreniyle 9 belediyede PARDUS kullanılmaya başlandı.

9 Belediye PARDUS’u kullanma kararı aldı

9 Belediye PARDUS’u kullanma kararı aldı

Burak OTAK / Dokuzsütun

Anadolu yakasının 9 ilçe belediyesi, Türk İşletim Sistemi PARDUS’u kullanma kararı aldı. Altyapı çalışmaları ve personel eğitimlerini tamamlayan Sultanbeyli, Beykoz, Çekmeköy, Sancaktepe, Şile, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar ve Pendik Belediyeleri, Pendik Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen işbirliği protokolü töreniyle ABD merkezli yazılım ve bilişim şirketi Microsoft yerine PARDUS’u kullanmaya başladı. TÜBİTAK Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezince (ULAKBİM) geliştirilen PARDUS’a geçişle birlikte teknolojik olarak dışa bağımlılığın azaltılması ve maliyetlerin düşmesi bekleniyor.

Pendik Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’in yanı sıra; Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve TÜBİTAK ULAKBİM Müdürü Mehmet Mirat Satoğlu katıldı. Ayrıca törende AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır da yer aldı.

OTOPARK MEVZUATI

Öte yandan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, otopark mevzuatının geliştirilmesi ve mevcut ihtiyaçlara göre yeniden şekillenmesi için Pendik Belediyesiyle ortak çalışma başlatıyor. İmzalanan işbirliği protokolüne göre Pendik Belediyesi tarafından otoparklar konusunda “Mevcut Durum Analizi” gerçekleştirilecek.

“Otopark Mevzuatının Geliştirilmesi Ortak Çalışması” işine ait protokol, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı adına Müsteşar Prof. Dr. Mustafa Öztürk ve Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin arasında imzalandı. Protokole göre otopark alanları ve kullanımlarına ilişkin yürürlükteki mevzuatın eksikleri ile aksayan yönlerinin tespit edilmesi, mevcut durumun ve geleceğe yönelik ihtiyaçların belirlenmesi amacıyla Pendik’te saha ve analiz çalışması yapılacak.

PENDİK’TE TOPLANACAK

Pendik Belediyesi tarafından yürütülecek çalışmada ilk olarak ilçe sınırları içindeki yapı, araç ve otopark sayısı, otopark olarak ayrılan ancak kullanılmayan alanlar, trafik sorununa yol açan yoğun yerleşim ve ticari merkezlerin konumu belirlenecek. Toplanan verilerin ışığında genel durum tespit edilerek geleceğe yönelik ihtiyaçların sayısal analizi yapılacak. Olması gereken otopark sayıları, otoparkların denetimi, işletmeciliğinin etkin hale getirilmesi için önerilerin de yer alacağı Analiz Raporu, otopark yönetmeliğinin revizyonunda faydalanılmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunulacak. Geçtiğimiz yıl Güllübağlar Mahallesi’nde Türkiye’nin ilk onaylı 1. sınıf Atık Getirme Merkezi’ni hizmete kazandıran Pendik Belediyesi, şimdi de Geri Dönüşüm Ayrıştırma Tesisi kuruyor. Ramazanoğlu Mahallesi’nde yapımı süren dev ayrıştırma tesisi sayesinde kâğıt, karton, plastik, cam ve metal ambalaj atıkları son teknoloji makinelerle kısa sürede türlerine göre ayrıştırılarak bu atıkların geri dönüşümü sağlanacak. Toplanan atıklar paketlenip depolanarak geri dönüşüm firmalarına verilecek. Yapımı bu yıl tamamlanacak olan tesis, 1.500 metrekaresi kapalı olmak üzere toplamda 3 bin metrekarede hizmet verecek. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.