7 ton mesir macunu dağıldı

7 ton mesir macunu dağıldı
Manisa'da gelenekselleşen mesir macunu etkinlikleri başladı.

UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde yer alan ve bu yıl 484'üncüsü düzenlenen Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, renkli görüntülerle başladı. Festival kapsamında hazırlanan 7 ton mesir macunu, 20 dakika boyunca Sultan Camisi'nin kubbe ve minarelerinden halka saçıldı, halk da bu şifalı macunlardan kapmak için birbiriyle yarıştı.

Bu yıl 484'üncüsü düzenlenen Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde bulunuyor.

Festival, 3 yıl koronavirüs ve 1 yıl da deprem nedeniyle gerçekleştirilememişti, ancak bu yıl renkli görüntülerle başladı. Manisa Valisi Enver Ünlü, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Manisa milletvekilleri ve diğer protokol üyeleri ile vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

Festivalin başlangıcında, Manisa Büyükşehir Belediyesi mehter takımı eşliğinde kortej yürüyüşü düzenlendi. Kortejde, Manisa'da yetişen Osmanlı padişahları, şehzadeler, Hafsa Sultan ve Merkez Efendi gibi önemli figürler temsil edildi. Türk ve yabancı halk oyunları ekiplerinin gösterileriyle renklenen kortej, Valilik önünden başlayarak Sultan Camisi önünde son buldu.

Efsanevi bir tarihe sahip olan mesir macunu, festival kapsamında 20 dakika boyunca Sultan Camisi'nin kubbe ve minarelerinden halka saçıldı. 41 ayrı noktadan toplam 7 ton mesir macunu, şemsiyelerin ters çevrilerek ve ellerin açılarak toplanmasıyla halka dağıtıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.