6 hisseye 1 ay yasak getirildi 'Parasını yatıranlar yandı'

6 hisseye 1 ay yasak getirildi 'Parasını yatıranlar yandı'
Borsa İstanbul’da işlem gören 6 hisse hakkında emir paketi ve brüt takas tedbiri ile kredili işlem yasağı kararı alındı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) yapılan yazılı bildirimde Borsa İstanbul’da işlem gören 6 hisse hakkında yasak veya tedbir kararı alındı.

borsa-istanbul-1477319.jpg

KAP’a gönderilen açıklamaya göre Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında 6 Haziran tarihine kadar Margün Enerji (MAGEN), Yeşil Gayrımenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (YGYO) hisseleri hakkında brüt takas tedbiri ve Euro Kapital Yatırım Ortaklığı (EUKYO), Marka Yatırım Holding (MARKA) ve Uzertaş Boya Sanayi Ticaret ve Yatırım (UZERB) emir paketi tedbiri ile Metemtur Yatırım (METUR) hissesi hakkında kredili işlem yasağı kararı alındı.

Borsa İstanbul’da işlem gören Margün Enerji dünü 25,26 TL’den, Yeşil GYO 11,810 TL’den, Euro Kapital Yatırım 33,000 TL’den, Marka Yatırım Holding 99,850 TL’den, Uzertaş Boya Sanayi 1000 TL’den ve Metemtur Yatırım 16,580 TL’den haftanın ilk işlem gününü kapattı.

EMİR PAKETİ TEDBİRİ NELERİ KAPSAR?

Emir paketi tedbiri, "piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması", "emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" ve "emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması" uygulamalarını içermektedir. Bu tedbirler, ilgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirlerle (kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbirleri gibi) birlikte emir paketi tedbirlerinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.