05 Aralık 2025 Cuma
İstanbul 18°
Foto Galeri
Video Galeri
E-Gazete
Kamu Son Haber
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Spor
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Otomotiv
  • Yazarlar
  • Resmi İ̇lanlar
  1. Anasayfa
  2. Yaşam
  3. 40 yıllık aşçılara taş çıkartacaksınız; Lokum kıvamında kuru fasulye tarifi

40 yıllık aşçılara taş çıkartacaksınız; Lokum kıvamında kuru fasulye tarifi

40 yıllık aşçılara taş çıkartacaksınız; Lokum kıvamında kuru fasulye tarifi
10 Eylül 2023 / 16:51 Düzenleme: 10 Eylül 2023 / 16:52 Kaynak: Haber Merkezi

Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biri olan kuru fasulyeyi tam kıvamında pişirmek ister misiniz? İşte mükemmel tarifiyle lokum kıvamında kuru fasulye tarifi...

1/4
40 yıllık aşçılara taş çıkartacaksınız; Lokum kıvamında kuru fasulye tarifi 1
2/4
40 yıllık aşçılara taş çıkartacaksınız; Lokum kıvamında kuru fasulye tarifi 2

Pilavın yanında ilk akla gelen Türk lezzetlerinden olan kuru fasulye, etli olduğu kadar etsiz tercih edenlerde bir o kadar fazla. Etsiz kuru fasulye yapmak için önceden ıslatıp haşladığınız fasulyelerinizi buzluğa koyabilirsiniz. Böylece çalışan kişiler için kolaylık olacaktır. Buzluktan çıkardığınız kuru fasulyeleri kavurduğunuz soğan ve salçanın üzerine ekleyebilirsiniz.

3/4
40 yıllık aşçılara taş çıkartacaksınız; Lokum kıvamında kuru fasulye tarifi 3

Etsiz Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet orta boy yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 500 gram önceden ıslatılmış kuru fasulye
  • 3 su bardağı su (200 ml)
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Tatlı toz biber
  • Karabiber
4/4
40 yıllık aşçılara taş çıkartacaksınız; Lokum kıvamında kuru fasulye tarifi 4

Yapılışı

  • Bir gece önceden fasulyelerimizi suya koyalım ve ıslatalım.
  • Islattığımız fasulyeleri yemek pişirmeye başlayacağımız zaman haşlayalım.
  • Fasulyelerin yemekle de pişeceğini düşünerek çok haşlamamaya dikkat edelim.
  • Haşlanan fasulyelerin suyunu süzelim.
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı tereyağını yemek tenceresine alarak eritelim. Ardından yemeklik doğranmış soğanlarımızı ekleyelim ve pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Soğanların kavrulmasının ardından domates salçasını ekleyerek kavuralım. Dilerseniz bir tatlı kaşığı da biber salçası ekleyebilirsiniz.
  • Bir gece önceden suda bekletip haşladığınız kuru fasulyeleri salçamızın üzerine ekleyelim ve kavuralım.
  • 3 su bardağı su, çay kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tuz, toz kırmızı biber, karabiberi ilave edelim.
  • Karıştıralım ve tenceremizin kapağını kapatalım.
  • Yemek bir taşım kaynadıktan sonra kısık ateşe alalım ve fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Fasulyelerimiz yumuşadığında yemek pişmiş demektir.
İlgili Haberler
Dere yatağını çöplüğe çevirdiler
Hava sıcaklığı 4 ila 7 derece azalacak
Aracın içinde silahla vurulmuş halde bulundu
'Otçu Kadir' ölü bulundu
'Otçu Kadir' ölü bulundu
Diyarbakır'da kamyon, çekici ve yolcu otobüsü birbirine girdi
Diyarbakır'da kamyon, çekici ve yolcu otobüsü birbirine girdi
Van'da feci kaza: Kadınlar bebek arabasıyla böyle savruldu
Van'da feci kaza: Kadınlar bebek arabasıyla böyle savruldu
Evden çıkması için 2 milyon TL teklif edilmişti! Kiracıdan açıklama geldi
Bülent Şakrak ile Ceyda Düvenci aşkı bitti dövme yenilendi
2 bin yıldır şifa dağıtıyor; Bir içen hastalık yüzü görmüyor
En yakışıklı erkekler bu burçlardan çıkıyor! Onlar yürüyen karizma
En yakışıklı erkekler bu burçlardan çıkıyor! Onlar yürüyen karizma
Bunlar da İlginizi Çekebilir
İstanbul'da eşsiz anlar: Megakent dolunay ile büyülendi
İstanbul'da eşsiz anlar: Megakent dolunay ile büyülendi
Baharın gelişini simgeleyen ters laleler göz kamaştırdı! Onu koparanlara ceza yağmuru
Baharın gelişini simgeleyen ters laleler göz kamaştırdı! Onu koparanlara ceza yağmuru
Ramazan’da bunlara dikkat! İftarda sağlıklı beslenme için uzmanlardan öneri
Ramazan’da bunlara dikkat! İftarda sağlıklı beslenme için uzmanlardan öneri
Dünyanın beğendiği 20 Türk yemeği belli oldu: Zirvedeki yemeğin tadına doyum olmuyor
Dünyanın beğendiği 20 Türk yemeği belli oldu: Zirvedeki yemeğin tadına doyum olmuyor
İşte, vizesiz gidebileceğiniz ülkeler
İşte, vizesiz gidebileceğiniz ülkeler
Doğuştan dayanıklı olarak bilinen 3 burç: Onları kimse yıkamıyor...
Doğuştan dayanıklı olarak bilinen 3 burç: Onları kimse yıkamıyor...
Bahşişleriyle satın alıp ekmeye başladı, 25 yılda bozkırı ormana çevirdi
Bahşişleriyle satın alıp ekmeye başladı, 25 yılda bozkırı ormana çevirdi
  • Ana Sayfa
  • Künye
  • Gizlilik İlkeleri
  • Aydınlatma Metni
  • Çerez Politikası
  • Gündem
  • Yerel Haberler
  • Yaşam
  • Video
  • Reklam
  • Politika
  • Kültür Sanat
  • Foto Galeri
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • E-gazete
  • Resmi İ̇lanlar
  • Yazarlar
  • Otomotiv
  • Teknoloji
  • Magazin
  • Spor
  • Dünya
Copyright 2023 | Tüm Hakları Saklıdır.
  • Hava Durumu
  • Namaz Vakitleri
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.
YUKARI
Kamu Son Haber
  • Anasayfa
  • Son Dakika
  • Manşetler
  • Yazarlar
  • Foto Galeri
  • Web Tv
  • Hava Durumu
  • Namaz Vakitleri
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Spor
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Otomotiv
  • Yazarlar
  • Resmi İ̇lanlar
  • Sağlık
  • E-gazete
  • Yerel Haberler
  • Politika
  • Yaşam
  • Kültür Sanat
  • Reklam
  • Video
  • Foto Galeri
  • Dünya
  • Kurumsal
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Aydınlatma Metni
  • Çerez Politikası
© Copyright 2023 Kamu Son Haber