20 bin öğretmen ataması ne zaman?

20 bin öğretmen ataması ne zaman?
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin öğretmen atamalarına ilişkin yaptığı açıklamadan sonra atamalarla ilgili sorular başladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmen atamasının yapılacağını duyurdu. Şimdi gözler, atama başvurularının ne zaman başlayacağına çevrildi. 2024 öğretmen atama takviminin duyurulması, binlerce öğretmen adayının gündemini meşgul ediyor.

Öğretmen atama başvuruları için tarihler netleşti. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre, sözleşmeli öğretmenlik için ön başvurular ve sözlü sınav merkezi tercihleri 20-31 Mayıs tarihleri arasında alınacak. Adayların sözlü sınavlara girecekleri merkezler ise 10 Haziran'da ilan edilecek ve sözlü sınavlar 1 Temmuz'da başlayacak.

2024 öğretmen atama takviminde, branş dağılımları da belirlendi. Öğretmenlik için atamaya esas teşkil eden 87 alandan, en fazla kontenjan ayrılan beş branş şu şekilde: Sınıf öğretmenliği 3 bin 263, özel eğitim 2 bin 499, Rehberlik 1.597, din kültürü ve ahlak bilgisi 1.594, İngilizce 968.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.