100 depremzede çifte toplu nikah kıyıldı

100 depremzede çifte toplu nikah kıyıldı

Kahramanmaraş'ta anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın da hazır bulunduğu törende, depremden etkilenen 100 çiftin nikahı kıyıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı'nın Kahramanmaraş ve Konya şubelerinin yanı sıra Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin iş birliğiyle düzenlenen "Kahramanmaraş'ta Yuvalar Kuruyoruz Toplu Düğün ve Çeyiz Yardımı" projesi kapsamında, Merkez Spor Kompleksi'nde gerçekleşen törenle çiftler evlilik yolunda ilk adımı attı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, genç çiftlere hitaben yaptığı konuşmada, belediyenin her zaman onların yanında olduğunu ve aile hayatlarının sağlam temeller üzerine kurulması gerektiğini vurguladı. Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer ise, toplumun temel taşı olan aile kavramının önemine değinerek, çiftlerin güzel aileler kurarak topluma katkıda bulunacaklarına inandığını belirtti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, evliliğin önemli bir dönüm noktası olduğunu ve sabır, tahammül, sevgi, saygı ve sadakatin evlilikteki önemini dile getirdi. Nikah töreninde, Prof. Dr. Ali Erbaş ve AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri şahitlik yaptı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.