Köylüler elleriyle tek tek topluyor ‘Kilosu 30 liradan satılıyor’ Bağışıklığı zırh gibi yapıyor

Köylüler elleriyle tek tek topluyor ‘Kilosu 30 liradan satılıyor’ Bağışıklığı zırh gibi yapıyor
Hatay’ın topraklarında yetişen ürünün hasadı başladı. Kilosu 30 liradan tezgahlarda alıcı buluyor.

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte birçok ürününün hasadı başladı. Bir hasat haberi de Hatay’dan geldi. Hatay’ın bereketli topraklarında açık alanlarda yetişen salatalık hasadı mevsiminin gelmesi ile birlikte başladı.

Tarlada perakende olarak satılan salatalık kilogram fiyatı ise belli oldu. Hatay Arsuz ilçesi Karaağaç Mahallesi'nde 25 dönüm araziye ekilen salatalık fidelerinin erişmesiyle birlikte üreticiler tarafından hasat edilmeye başlandı.

aw193351-01.jpg

Çiftçiler tarafından doğal yollarla yetiştirilen ve hasadına başlanılan salatalıklar, tüketiciye satılmak için tezgahlarda yerini aldı. Tarladan aracı olmadan satılan salatalığın kilogram fiyatı ise 30 TL’den alıcı buluyor.

Tarla sahibi Doğan Keskin, yaptığı hasat hakkında bilgiler paylaştı. Keskin, 5 Mart’ta ekilen fidelerin gerekli olgunluğa gelmesiyle birlikte hasat işlemini yaptıklarını söyledi. Tarla sahibi Keskin, hasadın Mayıs sonuna kadar süreceğini ifade etti.

aw193351-03.jpg

Tezgahlarda yerini almaya başlayan salatalığın ise insan sağlığına büyük faydaları bulunuyor.

BAĞIŞIKLIĞI ZIRH GİBİ YAPIYOR

Salatalık, C vitamini, K vitamini, potasyum ve folik asit gibi önemli vitamin ve mineralleri bol bol içerisinde barındırıyor. İçerisinde vitaminler sayesinde salatalık bağışıklık sistemini ve kemik sağlığını destekliyor.

aw193351-07.jpg

Lif bakımından oldukça zengin olan salatalık, sindirim sistemini düzenlerken kabızlığı da önlüyor. Ayrıca içerisinde az kalori bulunmasından dolayı diyetlerde tercih ediliyor.

aw193351-04.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.